6.12.11

"La cultura no ha de ser un luxe" (Una frase de Anne-Sophie Mutter)





"En temps de dificultats econòmiques és quan s'han de preservar més les arts. La cultura no és un luxe, sinó una necessitat vital de l'èsser humà".



[opinió expressada en el Dominical El Periódico del 4-12-11]




Anne - Sophie Mutter




"Los músicos debemos servir a la sociedad, mejorar la vida de la gente."








Anne-Sophie Mutter

(Reconeguda violinista internacional. Va formar part dels músics més sel·lectes dirigits per Herbert Von Karajan. La prestigiosa discogràfica alemanya Deutche grammophon li fa un homenatge i fa un triple llançament de les seves gravacions.)


L'any 2011 ha estat marcat per una paraula que havíem oblidat durant molts anys d'Estat del Benestar: retallades. L'any de les retallades en cultura, patrimoni, turisme, sanitat, educació, transports, serveis socials i un llarg etcètera. La resposta ciutadana va esclatar en forma de 15 M i 15O però sembla que en època d'apocalipsi econòmica res pugui aturar aquest tipus de polítiques.

És trist veure que les lleis del mercat han acabat modificant no només les nostres vides sinó tot el sistema de l'Estat del Benestar que fins ara, almenys unes quantes generacions, havíem conegut.


Haurem de seguir lluitant per demostrar que hi ha determinats fonaments de la societat que no han de ser un luxe? L'educació no ha de ser un luxe. La sanitat tampoc. I la cultura i les arts s'han de preservar i potenciar i en cap moment han d'esdevenir un luxe.

Afortunadament encara hi ha Centres Culturals d'algunes entitats bancàries que són gratuïts com el Caixaforum, afortunadament. Esperem que per molt temps.


Us deixo amb un video amb la meravellosa música que interpreta aquesta gran violinista, una de les millors del món:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada