13.2.12

Rastres




"Les dades personals són el petroli del segle XXI".


Aquesta frase lapidària està extreta de l'article "L'emprenta inesborrable" que aquest mes en un suplement de capdesetmana va incloure "El Periódico de Catalunya". Un toc d'alerta i una lúcida reflexió sobre allò que molts cops hem ignorat: l'ús de les nostres dades personals. I també una reflexió entorn que la nova societat 2.0. genera nous drets com el dret a l'oblit.


Som conscients dels rastres que deixem per la xarxa?


Està clar que l'anonimat no existeix. Sempre hem vist molt innocentment el bon ús de les noves tecnologies i mitjans que ens porta la Nova Era 2.0. Però afortunadament l'esclat de les xarxes socials com facebook o twitter va posar de manifest determinades polítiques de privacitat i alguns usuaris ja no van començar a veure amb els mateixos bons ulls aquestes eines.

Una altre frase lapidària de l'article:

"La gent encara no és conscient, però va camí de ser-ne, que tot el que publiquem a la xarxa és públic, i hi queda per sempre"




En el futur haurem deixat tants rastres en el món digital que podran recompondre la nostra vida amb un sol click. Per la nostra seguretat crec que és positiu i necessari ser-ne conscient.


Un bon article, aquí el teniu:


Update (ser o no ser immediat?)

Si hi ha una paraula que podria definir el S.XXI és "Update". Vivim immersos en la notícia constant, en l'actualització constant. Tot s'actualitza d'un forma voraç i veloç.
Allò que ahir era útil i nou ara és obsolet i decadent.
Els blogs i les xarxes socials també en algún moment viuen immersos en aquest "update" constant d'actualitzar-se. (Ja que si no t'actualitzes sembla que no existeixis)
**********
I en aquesta voràgine hem perdut el sentit de la crítica, de l'autocrítica, de la pausa, de la reflexió...
Ser o no ser immediat?
La immediatesa té les seves virtuts però també té els seus paranys.
(vet aquí un nou dilema del S.XXI)

(Confesso que últimament em costa seguir la dinàmica dels blogs. Em va costar trobar una plantilla àgil i amb un disseny "fresc". N'hauré de fer un "update"? Curiosament ara ja no el trobo tan "cool" el disseny d'aquest blog, però si que almenys el trobo més àgil. Confesso que últimament em costa actualitzar-me. Fet que no vol dir que no tingui coses a dir ni a compartir. Tot el contrari. El dia a dia està farcit de notícies que donen per fer-ne un bon post. Però hi ha quelcom que em cansa de tot plegat. I al mateix temps encara m'agrada tenir una finestra oberta en aquest món. Potser són èpoques. He decidit actualitzar-me. No fos cas que algú pensés que aquest blog ha caducat per moments. Gràcies pels qui seguiu fent visites i heu deixat comentaris.)